Biografija

Doc.dr.sc. Hedda Martina Šola dobitnica je prestižne nagrade “Hrvatske utjecajne žene 2019” godine. Objavljena je u međunarodnoj enciklopediji „Hübners Who is Who in Croatia“ (2015) kao jedna od vodećih marketinških stručnjakinja u RH. Bilježi 20 godišnje radno iskustvo na strateškim marketinškim pozicijama kao Članica Uprave za marketing Američkog telekoma za JI Europu, direktorice marketinga velikih kompanija do glasnogovornice i voditeljice marketinga APIU (Agencija za promicanje izvoza i ulaganja), Vlade RH. U akademskom svijetu, obnašala je funkcije: Prodekanice za poslovnu suradnju i međunarodne odnose, profesorice na nekoliko privatnih fakulteta, savjetnice vodećih kompanija, gradova i općina za strateški marketing. Njezino ime je potpisano na nekolicini vizualnih identiteta gradova i općina kao i strateških marketinških planova, brendova i strategija.

Autorica je prve knjige o neuromarketingu u Hrvatskoj: „Marketinška oružarnica“. Izdala je i međunarodno izdanje knjige pod nazivom: „Neuromarketing Armoury“, koju potpisuje najveći neuromarketinški Institut NMSBA (Neuromarketing Science & Business Association) i vodeći svjetski stručnjaci u neuromarketinškoj struci. Njezine knjige su prevedene na dva strana jezika, izučavaju se na Sveučilištima i privatnim fakultetima, te se prodaju u Hrvatskoj, USA i zemljama EU. Školovala se u Hrvatskoj, SAD-u (Cleveland State University, FIAS- Washington DC, Cambridge Wealth Management), Austriji (WIFI Institute for Economic Promotion)  i Danskoj (University of Copenhagen, Copenhagen Business School) gdje je završila i specijalizaciju iz neuromarketinga i potrošačke neuroznanosti. Stalna je sudska vještakinja za marketing i intelektualno vlasništvo na Županijskom sudu u Zagrebu. Osvojila je nekolicinu međunarodnih priznanja i zahvala. Doktorirala je iz područja neuromarketinga na Sveučilišnom poslijediplomskom doktorskom studiju društvenih ekonomskih znanosti te stekla akademski naziv doktorice ekonomskih znanosti (dr.sc.). Na Sveučilištu Hercegovina izabrana je u znanstveno nastavno zvanje docenta, područje: društvenih znanosti, znanstveno polje: ekonomija, znanstvena grana: marketing.

Ravnateljica je Instituta za Neuromarketing, izvanredni profesor na Oxford Business College, UK, te aktivno surađuje na raznim projektima s vodećim kompanijama i Sveučilištima u svijetu. Također, odabrana je kao recenzent petog najvećeg znanstvenog časopisa na svijetu „Frontiers“, za znanstveni časopis „Frontiers in Neuroergonomics“. Do danas je savjetovala preko 100 raznih kompanija i objavila preko 30 znanstvenih i stručnih radova. Također, angažirana je na raznim strateškim projektima Turističkih zajednica, gradova i vodećih kompanija u svojstvu savjetnika za marketing. Govori tri strana jezika: engleski, talijanski i ruski.

Članstva i upisi u znanstvenim, stručnim organizacijama

Godina iskustva

Zadovoljnih klijenata

Stručnih i znanstvenih radova + knjiga

Međunarodne enciklopedije