STALNI SUDSKI VJEŠTAK

PODRUČJA VJEŠTAČENJA:

1. STRATEŠKI MARKETING (marketing strategije, istraživanja tržišta, planovi),
2. PROIZVOD (razvoj proizvoda, uvođenje proizvoda, redizajniranje postojećih proizvoda),
3. KANALI DISTRIBUCIJE,
4. DIREKTNI MARKETING,
5. TRŽIŠNA KOMUNIKACIJA (TV spot, zidni plakati, digitalni marketing, promotivni materijali),
6. INTELEKTUALNO VLASNIŠTVO (znak, žig, ime, dizajn, robne marke).

Zašto meni treba stalni sudski vještak za marketing?

Nažalost, dok ne završite na sudu, do tada mnogi niti ne znaju prednosti angažiranja stalnog sudskog vještaka za marketing. Ako ste već završili na sudu, onda ili je sud anagžirao stalnog sudskog vještaka ili ste ga vi/protivna strana predložili odvjetničkoj kući i svi s nestrpljenjem išćekuju mišljenje vještaka. No, zašto stalni sudski vještak za marketing?

Evo nekoliko primjera (ako na 1 od 10 navedenih pitanja odgovorite sa DA, onda vam treba stalni sudski vještak za marketing):

  1. Želite prodati/kupiti firmu a ne znate koliko vrijedi brand tvrtke?
  2. Marketinška agencija je napravila tržišnu kampanju no niste sigurni da li je ista usklađena s pravnom legislativom na tržištu? (da, tržišna komunikacija je u RH uređena sa preko 80 različitih zakona i iznenadili biste se koliko marketinških agencija ne prati te zakone-prati osnovne ali ne svih 80!)
  3. Želite zaštititi ime, logotip, marku prozvoda, a ne znate kako?
  4. Zaštitili ste ime/žig/logotip a uočili ste da druga strana neovlašteno koristi slično ime/logotip/žig koji asocira na vaš logotip a vi ne znate da li je došlo do povrede vaših prava ili nije?
  5. Napravili ste internet stranicu firme no konkurencija je napravila sličnu internet stranicu koja perceptivno jako podsjeća na vašu i krade vaše kupce?
  6. Radite s dobavljačem koji vam ugovorno postavlja nerealnu tržišnu cijenu kako bi sebi osigurao vodeću poziciju na tržištu (monopol, oligopol, kartel)?
  7. Osmislili ste dizajn proizvoda i marketinški slogan, no niste sigurni da li ste napravili sve legitimno, kako vas ne bi tužila konkurencija?
  8. Imate promotivni TV spot jer želite ciljati na isti segment potrošača kao i vaša konkurencija, no ne znate koliko je TV spot legitiman da ne biste zaradili tužbu od konkurencije?
  9. Želite stručnu analizu marketinških planova vaše tvrtke?
  10. Nelojalna konkurencija vam je uništila poslovanje i trebate procjenu nastale štete?

11.,12.,100.??? I, još puno toga! Ako ste se pronašli u nekima od narednih pitanja ili imate problem koji ovdje nije naveden i niste sigurni da li bi vam stalni sudski vještak za marketing mogao pomoći, slobodno se obratite. Kliknite na: „Kontakte“.